onsdag, februari 24, 2010

Försvarets stöd till det civila samhället

Igår kväll när jag stod och väntade på 4:ans buss på Söder passade jag på att bl a läsa på mobil.mil.se att försvaret skulle stödja Banverket med 300 man från bl a Ing 2 och Amf 1. I första hand skulle det gälla Nässjö och sen Hallberg och Norrköping.

Idag på vanliga mil.se står att det blir Nässjö, Hallsberg och Göteborg som personal ställs till förfogande. Det blev visst både förändringar i orter och förband vilket visar på något i grunden positivt; det vill säga att Försvarsmakten såg till att informera så tidigt som möjligt, till och med innan allt var helt klart.

Sen att det tog några veckor innan stödet till det civila samhället blev aktuellt kan jag tycka är märkligt. Samhällsekonomiskt borde det varit en enorm vinst om trafiken kunnat gå med färre störningar.

Värnpliktsrådet ger ifrån sig ett av sina sista rop. Mellan raderna om grå arbetskraft. Från och med i sommar är gruppchefer, soldater och sjömän anställda istället för pliktiga. Nästa vinter behöver försvaret inte längre stå och vrida med mössan i hand utan kan förhoppningsvis istället skicka ut manskap där det behövs.

Etiketter: , ,

lördag, februari 20, 2010

Från huvudstad till världsstad

Madeleine Sjöstedt och Erik Jennische berättar om det sociala i
sociala media. Men mest intressant är att höra om deras erfarenheter
från dialog mellan politiker och medborgare efter 3,5 år som
borgarråd respektive borgarrådssekrerare.

söndag, februari 07, 2010

Stöd våra utlandssoldater och sjömän

Härom dagen talade jag och en officerskollega om stödet var och en av oss kan visa för soldater och sjömän i internationell tjänst. Gula Bandet kom på tal och nu är pins beställda.

Ikväll går mina tankar går till de anhöriga till de stupade, till styrkan i Afghanistan och till vänner på väg mot internationella insatser.

(Nedan försvarsministern i SVT-intervju och överbefälhavaren i TV4-intervju.)

Etiketter: , ,

onsdag, februari 03, 2010

Jan Björklund på #polpub

Uppvärmning och försnack inför livesändningen från restaurang
Victoria.

tisdag, februari 02, 2010

Grattis Birgitta Ohlsson och grattis Sverige

Jag är fantastiskt glad att statsministern utsett Birgitta Ohlsson till statsråd. Hon är en duktig och färgstark politiker som jag tror av många kan ses personifiera Folkpartiets konsekventa linje för solidaritet med omvärlden. DN, SvD, AB, Expressen. [Uppdatering: DN.]

Vi bygger välstånd i Sverige och EU. Vi handlar med andra och bygger även deras välstånd, och det finns mer vi kan göra. Särskilt som vi är en del av EU. Konjunkturen i Sthlm vänt, skriver DN/TT med ref till Handelskammaren. Och Jan Gunnarsson (värdskapet) driver på för ett välkomnande Sverige. YouTube, Facebook. Vi har goda förutsättningar och ska bygga vidare och utveckla Sverige och EU, det vinner vi alla på.

Birgitta Ohlsson is the (wo)man for the job!

Etiketter: , , , , ,