torsdag, september 25, 2008

Underrättelsetjänstens signalspaning regleras nu ännu hårdare

Ny "FRA-lag". Lagförslaget som kom i somras var ett steg på rätt väg bort från det Orwelliknande Bodströmsamhället, även om förslaget fick mycket kritik och det även med viss rätta. Nu kommer äntligen ett nytt förslag, vilket är det enda rimliga dvs att ett förslag kommer och inte som vissa förespråkat att ta bort alla regleringar kring FRA i tron att det skulle vara bättre.

Underrättelsetjänstens signalspaning kommer nu regleras ännu hårdare än i förslaget från i somras och vi fortsätter att ha en underrättelsetjänst i Sverige vilket är av central betydelse.

Etiketter: , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det kommer även att regleras ännu hårdare än vad sossarna och Bodström krävt. Det ska bli spännande att se hur de i media återigen kommer att dissa den, eller om de helt enkelt måste krypa till korset (verkar osannolikt)

25 september, 2008 16:35  
Anonymous Anonym said...

Man ska inte använda eufemismer. signalspaning är signalspaning. massavlyssning är massavlyssning. Otäckt är det att vi har en regering som medverkar till installation av infrastruktur för massavlyssning av svenska folket. Däri ligger problemet, inte i lagstiftningen. Aldrig mer alliansen för mig. /IT-expert

26 september, 2008 09:09  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

IT-expert: Märkligt när du inleder med att säga att man inte ska använda omskrivningar och sedan hävdar att vi HAR ... för MASSAVLYSSNING ... Mig veterligen lämnade socialisterna regeringen 2006 och sedan dess har vi bara ett parti (kd) som ibland svävar på målet. Det vi HAR är en regering som är för signalspaning, det är min bestämda uppfattning.

Slutligen. I tvåpartistaten Sverige (äntligen har vi gått från att vara en nära nog enpartistat), finns två val. Realpolitiskt finns att välja mellan två onda ting om man nu inte känner sig hemma i något av de två partierna. Tafflig hantering av FRA-lagen till trots gagnas samhället mest av Alliansens politik, eller du kanske hellre har vänstern med det dubbelironiserande Ung vänsters slogan "Vill du ha det som i Sovjet? Säg nej till FRA"

27 september, 2008 08:26  
Anonymous Anonym said...

En bra lösning vore att grundlagsfästa den personliga integriteten på ett så otvetydigt sätt att massavslyssning skulle bryta mot författningen. Då behöver man inte reglera signalspaningen. Och FRA kan ägna sig åt bad guys istället för allmänheten.

12 oktober, 2008 21:44  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Idén är nog inte så dum Andreas, men till dess vi har ett lagförslag som kan bedömas få de effekter du efterfrågar så tycker jag att signalspaning bör regleras.

Hellre en reglerad signalspaning än en oreglerad dito.

14 oktober, 2008 13:35  

Skicka en kommentar

<< Home