fredag, oktober 19, 2012

Förbättrad miljöräddning i skärgården

Kustbevakningen och Skärgårdsstiftelsen meddelar idag att de tecknar ett samarbetsavtal för snabbare miljöräddning "Snabbare insatser vid oljeutsläpp och större möjligheter att konstatera utsläppskällan, är huvudinnehållet i det nya samarbetsavtal som Kustbevakningen och Skärgårdsstiftelsen har slutit. Stiftelsens tillsynsmän förstärker därmed Kustbevakningens förmåga att förhindra miljöskador i skärgårdsområdet."

Parterna undertecknar avtalet kl 1400 idag fredag hos Kustbevakning i Stockholm.

Haninge kommun har tillsammans med Nacka, Nynäshamn, Södertälje, Tyresö och Södertörns Brandförsvarsförbund gemensamt gjort en oljeskyddsplan. På kommunstyrelsen 29 oktober kommer Haninges tilläggsarbete till oljeskyddsplanen, kort och gott prioriterade skyddsvärda naturområden i vår skärgård vid oljepåslag.

Det är bra att fler tar initiativ för att förbättra skyddet i skärgården och KBV:s och stiftelsens initiativ borgar för ett förstärkt skydd vilket är helt i linje med Haninge kommuns arbete och Folkpartiets mångåriga arbete för ett bättre skydd av hav och vatten. Se t ex på det nationella planet inrättandet Havs- och Vattenmyndigheten.

Etiketter: , , ,