måndag, augusti 25, 2008

Nytt nytt nytt

Nytt
Nu drar bloggen Kommunledningen igång. Det är den politiska majoriteten i Haninge kommun som startat en gemensam blogg, ska bli spännande att se hur den tas emot av allmänhet, opposition och media. Tror jag vet var de flesta av mina kafferaster kommer att spenderas den närmsta tiden - över axeln på någon av de nya bloggarna.

Nytt
Johan Norberg har ett inlägg med en extremt träffande titel "alltid mer, aldrig nog". Inlägget handlar om att det aldrig satsats så mycket pengar på välfärd som nu och hänvisar bl.a. till SKL som tydligen vid kommek-mässan lade fram delar en rapport där detta framgår. Får lyssna med ekonomidirektören över en kopp kaffe - om det får plats i kaffeschemat (se ovan).

Svenska Dagbladet om rekordmängden pengar till så kallade välfärdstjänster:
"Gästtalaren och kommunministern Mats Odell (kd) ville inte ens inför alla kommunekonomer utlova några höjda statsbidrag trots att staten ”badar i överskottspengar”. Alliansens budgetförhandlingar pågår och besked kommer inte förrän den 22 september."
Ger en snygg övergång till det sista nya...

Nytt
Alliansens vallöften fylls upp ett efter ett. För tio dagar sedan skrev Departementet att det därför blir ny politik i årets budget.
"Sen i våras har regeringens arbetsgrupper mejslat fram förslag till årets budget som nu bara är några veckor bort. Det är nu det gäller. Läget är annorlunda mot för tidigare år.

Dels för att regeringen nu på riktigt mästrar budgetprocessen men framförallt för att många av vallöfterna börjar bli uppfyllda. Därför blir det en hel del ny politik i årets budget."

Ska bli spännande att se vilka områden regeringens förhandlingar leder fram till att prioritera.

Etiketter: , ,