tisdag, september 19, 2006

Kultur, mångkultur, mångårigt arbete

Det lär ta lång tid och mycket arbete att komma till rätta med det hat och den misstro som tar sig uttryck på olika sätt i vår omvärld; det jag tänker på är vänster- och högerextrema partier som får väljarstöd i sådan omfattning att de erhåller mandat samt bråket kring påvens uttalande.

I dagens Metro skrevs om Påvebråket på sidan 14. Enligt Metro/TT sa påven att islam står för våld och onda ting, svaret från al Qaida ska då ha varit ni kommer bara kunna välja mellan döden och islam. Påven har sedan bett om ursäkt; som jag ser det så är motsättningarna där och till viss del ett smörjmedel för respektive organisations inre maskineri.

På samma sätt ser jag på att RS [ÄrrEss] och SD [EssDe] kommit in i kommunfullmäktige här i Haninge, de [ÄrrEssDe] har varandra att tacka och gratulera för sina respektive valframgångar. Jag och andra som är engagerade i politik kommer ha fyra viktiga år framför oss där vi inte bara ska förbättra Haninge kommun efter bästa förmåga utan även måste ta upp kampen mot förtryckarideologierna i politikens utkanter.

Nu börjar arbetet med att upplysa och bilda opinion för demokrati, frihet och alla människors lika värde!