onsdag, december 13, 2006

Kommunism och rasism

Såg igår filmen Infödd soldat. Filmen har fått mycket god kritik och en hel del uppmärksamhet och jag sällar mig härmed till de som lovsjunger den. Filmen är minst sagt väl värd att se; infödingar från de franska kolonierna som kämpar för Frankrikes frihet från Nazityskland. Rasismen, krigsskildringarna och de goda skådespelarinsatser gjorde intryck på både mig och kamraten jag gick och såg filmen med. Har du inte sett den ännu så rekommenderar jag ett biobesök.

På östfronten slogs de nationalsocialistiska och kommunistiska staterna mot varandra, även där slogs individer som inte var etniska tyskar eller etniska ryssar.

Före, under och efter andra världskriget pågick det kommunistiska förtrycket, en av mina helgaktiviteter lär bli: "Lördag 16 december kl 15.00 anordnar UOK – Föreningen för upplysning om kommunismen – en manifestation på Norrmalmstorg för att hedra minnet av kommunismens offer."

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Minns du Rasbiologiskainstitutet?
hahahahahahahahahaha!

14 december, 2006 01:04  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Självfallet känner jag till det. Jag är dock för ung för att minnas det.

Jag är väl medveten om att den rasism som visar sig i filmen Infödd soldat inte var eller är unik för Frankrike; även Sverige har och har haft individer med sådana åsikter. Även om de är mindre och nertonade idagens samhälle så finns de kvar.

Romers situation i Sverige idag vet jag inte så mycket om, men eftersom du använder signaturen Zigenarvännen så är PK kanske inte det du är ute efter.

14 december, 2006 01:17  

Skicka en kommentar

<< Home