onsdag, december 13, 2006

Martina Mossberg vs Robert Noord

Barn- och utbildningsnämndens ordförande är 2007-2008 Maritna Mossberg (m), KF tog beslutet 2006-11-20. Att Robert Noord (s) in i det sista basunerar ut budskap i DN under titeln ordf är ett smart sätt att behålla initiativet i media men vad är det för politik Noord fört ut och vad kommer Mossberg stå för? Min uppfattning är att båda står mycket nära folkpartiet.

Här ett urklipp på temat ur senaste numret av Mitt i Haninge.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Peter

Noord är som en oppositionspolitiker inom socialdemokraterna, vad gäller skolpolitik. Tänk dig att hans uppfattningar skulle ta överhand inom partiet.

Det skulle kunna lyfta socialdemokraterna avsevärt, eftersom deras skolpolitik är betungande i opinionen. Värst skulle det vara för alliansen. Bäst skulle det vara för folket.

Det förefaller som att Robert skulle kunna fylla det vakuum som finns av drivande skolpolitiker i partiets höga nivåer. Men det blir en lång kamp mot gräsrötterna. Vi såg hur det gick på senaste partikongressen.

21 december, 2006 21:06  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Hej Andreas!

Jag delar din uppfattning om Noords position samt att svenska folket skulle tjäna på en mer folkpartistisk/kvalitetsinriktad skolpolitik.

Huruvida det är värst för alliansen tycker jag tål att nyanseras. Självfallet blir valseger 2010 mer arbetsam om s byter till vår skolpolitik men...

Om de kan övergivande av LAS i kombination med "höjd" a-kassa blir det ett svårare sossekort att vinna över. Återigen, värst för nuvarande regerings möjlighet att sitta flera mandatperioder men även här bäst för svenska folket om s anammar vår politik.

Svensk politik behöver en förskjutning till frisinne, sans och vett.

22 december, 2006 14:34  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Rättelse: Om (s) kan överge LAS i kombination med "höjd" a-kassa...

22 december, 2006 14:36  

Skicka en kommentar

<< Home