fredag, oktober 03, 2008

Ungdomar och äldre

Deltog igår i en workshop hos Haninge ungdomsråd, arrangerat av paraplyorganisationen Sveriges ungdomsråd. Trevligt initiativ och en god dialog, ungdomar, tjänstemän och politiker emellan. Workshopen var en testballong inför att samma typ av workshop ska hållas "skarpt" med sju andra kommuner - kommuners ungdomsråd. Sveriges ungdomsråd kommer nästa höst att ge ut en bok riktad till kommuntjänstemän hur man kan arbeta med ungdomsråd. Sju kommuner kommer att undersökas och innan det arbetet görs så har Sveriges ungdomsråd stämt av med Haninge, det är lite kul att vi visas sådan uppmärksamhet och uppskattning.

Passar på att länka till Äldreguiden också. Socialstyrelsens undersökning som presenterades härom veckan och som svart på vitt visar att Sveriges bästa äldresomsorg finns här i Haninge, jättekul!

Både äldre och yngre har fantastiska möjligheter till ett rikt liv här i Haninge. Mycket är bra, till och med bäst, annat blir vi bättre på. Arbetet med Barnkonvensionen, nu senaste i planprocessen för stadsplanering, är ytterligare exempel på hur kommunen tar även yngre på allvar. Kul är också att PJ Anders Linder tar upp det Dagens samhälle skrivit om skolan i Haninge. Idel lovord från oberoende granskare!

Etiketter: , , ,