tisdag, mars 23, 2010

UNR:s presidium och miljöminister Karen Ellemann

Kommunikationsavdelningen har efter de positiva erfarenheterna i Stockholm verkligen fått upp ögonen för film med mera. Här en film, från dem, från dagens möte på Köpenhamns Energi- och vattenverkstad. Jag sätter i närtid samman några fler filmer från dagen, t ex talen från Anne Vang och Karen Ellemann i sina helhet.



Från UNR:s presidium deltog: President Minna Lindberg (Sfp), Erik Winther Paisley (KF) och jag. Även Fredrik Bjørnebekk (A) från Norge skulle deltagit men tyvärr fastnade han på Gardemoen och kunde ansluta först till eftermiddagens möten med Nordiska Rådets tjänstemän.

Köpenhamns borgmästare för barn- och ungdomsfrågor Anne Vang (A) deltog under rundvandringen, till stor glädje inte minst för uppbådet av fotografer. Sen fortsatte UNR:s presidium, ministern och hennes stab med ett möte om ungdomar och unga vuxna i det nordiska samarbetet.

Presidiet och ministern har samsyn i den långsiktiga vikten av att ha med ungdomar och unga vuxna i det nordiska samarbetet. Det ger en god grund inför Danmarks ordförandeskap i Nordiska Rådet och Norges ordförandeskap i Nordiska Ministerrådet. Även avseende Finlands närmare förestående ordförandeskap i NMR så kommer spännande aktiviteter kopplat till unga. (Här kan det bli lite tjatigt att dra om posivet (vevorgeln) men det går inte att komma undan att språk, språk och språk til syvende og sidst är vad mycket kan kokas ner till. Där är det extra roligt att FNUF Sverige arbetar med språk särskilt i år.)

Danska ordförandeskapsprogrammet "Norden i fremdrift" har många goda initiativ. Ett som verkligen inte ska underskattas är önskan att arbeta för att få fullt utbyte av talanger i Norden, dvs maximera behållningen. Läsning av programmet rekommenderas.

Etiketter: , , , ,