lördag, december 24, 2011

Lucka 21 och framåt, bland de större händelserna

Förmiddag majoritetsinterna överläggningar. Eftermiddag lanserades Nytt kultur- och föreningshus i Jordbro, att uppföras under nästa mandatperiod (2015-18).

Teve (ABC) var på plats och den fortsatta förändringen av Jordbro beskrevs i stora drag. 


(Som vi har jobbat med detta.) Åtskilliga timmar/dagar/veckor har lagts ner och här är ett av resultaten. Avsikten framåt är bland annat att i januari lämna planuppdrag i kommunstyrelsen sedan kommer stadsbyggnad, och i samråd med boende, att mejsla fram kommande detaljplanläggning av centrala Jordbro.

Kultur- och föreningshuset kommer under vårens budgetarbete göras plats för förprojektering i budget 2013-14 som då behandlas. Avsikten är att genuint ha en medborgardialog om utvecklingen i Jordbro. Närmare planläggning och projektering kan sedan ske när planprogram, förprojektering och medborgardialog är på plats.

Fr v Raymond Svensson (C), undertecknad (FP), Martina Mossberg (M), Michael Fridebäck (M).

Efter lanseringen i Jordbro följde avtackning av stadsingenjören. Kjell Eriksson går i pension som stadsingenjör efter 46 år i kommunens tjänst. Vi var många som samlades och höll tal till, och samtalade med, Kjell 67 år. (Under våren kommer Kjell dock fortsätta med avgränsade uppdrag att samla information om kommunens vägnamn.)



Luckorna 22, 23 & 24


Decembers arbete avrundas. Säcken knyts ihop och arbetsveckan rundas av och färden styrs mot hälsingeskogarna för julfirande med föräldrar, syskon med respektive och syskonbarn.