lördag, december 17, 2011

Söndag 11 december - inget kommunalt arbete

Kors i taket, en dag utan kommunala åtaganden. Söndagen var istället en inspirerande dag med Föreningen Nordens ungdomsförbunds (FNUF) valberedning.

Tillsammans med min förbundsordförande-emeritikollega utgör jag valberedning för ungdomsförbundet i Sverige och 11 december genomförde vi en case-övning med 10 deltagare. Ett case/fall att lösa blir ett upplevelsebaserat inlärningssätt om hur en förbundsstyrelseroll kan te sig. Det är både effektivt och innehåller mer underhållningsvärde en klassisk föreläsning.


Win-win: Deltagarna får en uppfattning om vad förtroendeuppdrag på förbundsnivå kan innebära och som valberedningen får vi ännu lite underlag inför vårens årsmöte där vi ska lägga förslag på personer och team.


Bilden: FNUF Skåne hade 9-11 december besökt Nordiska museet i Stockholm och fördjupat sig kring julgrupper. Innan besöket i Stockholm hade de även bl a intervjuat en över 80 år gammal dam vars far arbetar som florist.

FNUF Skåne gick även till praktisk handling under besöket i Stockholm. Bildbeviset är här till höger. Ett helt bord fyllt med vackra julgrupper!