torsdag, december 08, 2011

Världens bästa skitskola och annat som händer på dagarna

Två luckor i ett svep igen. Också två kvällar som bygger upp inför julen - julbord och glögg. Första med arbetskamraterna och andra med grannarna.


Var på SVT ikväll igen. (Tur SVTplay.se och URplay.se finns så jag slipper skaffa teve-apparat, så 1900-tal.) ABC-nyheterna om stadsbyggande härom veckan kan ses på SVTplay och URplay för den som vill se Världens bästa skitskola i efterhand.


Det senare intervjuas jag som ansvarig för lokalförsörjning i Haninge kommun. För den händelse någon undrar så gäller samma som sommaren 2010 innan valet och 2009 och 2008. Idrottshallen blir kvar och resterande del av Jordbromalmsskoletomten ska användas till annat.

Sjunde och åttonde luckan rymde annars hela spektrat från intressanta diskussioner hos Tyréns om omdaning av miljonprogramsområden till två samtal och en intervju om skärgården. Från smalare områden som nya förskolor 2012 och senare till hela Tungelstas utveckling. Kommunpolitik är fantastiskt mångfaciterat och varierat!

Min gruppledarkollega Anna Melker och jag bloggade på kommunledningens blogg om det miljösaneringsarbete som görs på en fastighet också. Mångfaciterat som sagt.


Men allt i vardagen är inte kommunen. Ikväll poppades julmusik, värmdes glögg, skållades mandlar och bjöds på både lussekatter och pepparkakor till bostadsrättsföreningens julglögg som i år drog 49 personer. Familjärt.