måndag, september 02, 2013

Hyresrätter på Ribby ängar i Västerhaninge

148 nya hyresrätter byggs nu på Ribby ängar invid Västerhaninge centrum. Cirka hälften av bostäderna är avsedda för soldater och sjömän och blockhyrs därför via en stiftelse med koppling till försvaret, övriga lägenheter är för den vanliga hyresmarknaden.


(En två minuters film från idag om hyresrätterna.)

Försvarsmakten är den största arbetsgivaren i Haninge, kommunen själv undantagen, och för två år sedan när avtal tecknades var bedömningen att 300 lägenheter behövdes till Försvarsmaktens anställda. Numera bedömer garnisonen att en fjärdedel för tillfället räcker. Hyresrätterna kommer därmed i än högre utsträckning än vad som ursprungligen kunnat antas att få en blandning av försvarsanställda och personer med andra yrken.

Inflytt i denna etapp (etapp 2) av Ribby ängar påbörjades igår 1 september och kommer att pågå till våren 2014, allt eftersom fler hus färdigställs. Etapp 4 och 5 har samma företag som bygger här option på att köpa för att fortsätta bygga. Etapp 3 däremot är att annat företag och där kommer istället byggas bostäder för äldre, men mer om det i ett annat kommande inlägg.

Peter Olevik Dunder (FP)
stadsbyggnadnämndens ordförande

Etiketter: , , ,