söndag, december 17, 2006

Vi Unga och Skateboardturism

Reste idag tillsammans med Jonas Rask Samuelsson till Gävle, sedan till Avesta och slutligen åter till Handen. Temat för dagen var Vi Unga, Studieförbundet Vuxenskolans ungdomsförbund.

I Avesta lyssnade vi till en dragning från Avesta spontanidrottsförening, en Vi Unga förening, som tillsammans med Avesta kommun ska bygga en 1500m2 stor skateboardpark. Först lovade kommunen en förstudie på 250 000 kr om skateboardåkarna organiserade sig i en förening; förstudien har nu lett vidare till att kommunen beslutat satsa 5 000 000 kr i en utomhusbetongskateboardpark.

En park kommer förutom att komma lokalungdomen till gagn även gynna både primärkommunen och företag i kommunen genom att skateboardföreningar och skateboardare visat intresse för att resa till Avesta för att åka skateboard och även delta i tävlingar. Skateboardturism till mellansveriges största skateboardpark, var nog inte det första kommunpolitikerna tänkt sig när de nu precis beviljat medel för byggnationen.

Cred för myntande av ordet skateboardturism ska Gabriel Ehrling ha! Samt ett tack för att ha visat upp Avestas egna Thaiställe innan den årliga tvåmånaders vinterstängningen/Thailandssemesterresan.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

God skildring av dagen. Mycket lyckad sådan måste jag säga!!

Nu får vi följa upp med att ta lite tag i Södertörn.

//Gabriel

17 december, 2006 13:48  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Ja, imorgon är det Öppet hus!

17 december, 2006 22:47  

Skicka en kommentar

<< Home