onsdag, maj 14, 2008

Nu får det vara nog

Rosa bandet m.fl. får konkurrens av M90-bandet från gruppen "Nu får det vara nog".
Stöd bröstcancerforskning, yttrandefrihet på internet, riktig solidaritet eller något annat genom att bära ett band på rockslaget eller i hörnet av din blogg. Det senaste jag sett är M90-bandet där någon/några har startat en sida "Nu får det vara nog" och propagerar för försvaret.

Ett annat aktuellt område där "Nu får det vara nog" gjort sig bra är mot (s) lilla storm av utspel:
#KU-anmälningar stup i ett från det röda laget. Get a life, eller rättare sagt, skaffa en politik så att ni har något alternativ att erbjuda. Nu är det mest bara gnäll vilket är extremt trist.
#Diktat, först inför Kinaresan och nu angående EU. Sahlin lämnade namnunderskrifterna på svenska ambassaden när hon som statsråd besökte Kina, men hade ändå mage att "kräva" att Reinfeldt skulle säga och göra ditten och datten. Facit blev att Reinfeldt genomförde mycket mer än "krävt" och gjorde mycket bra ifrån sig. Angående EU citerar SvD:

"- Jag hoppas på bra och konstruktiva samtal, säger hon inför samtalen med statsministern.

Men när det gäller effekterna av Lavaldomen kräver hon att Reinfeldt reagerar redan vid EU-toppmöte i juni. Hon vill att Reinfeldt ska ta upp frågan hur, inte om, Europa ska ändra på utstationeringsdirektivet.

- Det måste Reinfeldt göra redan nu, säger Sahlin."

Lavaldomen som klargjorde att facket Byggnads gjorde fel när de tvingade hem letter som arbetade åt ett lettiskt företag till svenska löner i Sverige. På 1 maj talade (s) för frihandel, vilket är bra - jag är glad att de fortsätter att vara för frihandel. Tyvärr låtsas (s) som att fri rörlighet är dåligt, när fri rörlighet i själva verket är mycket bra. Här är vi liberaler tydliga: Frihandel och fri rörlighet! Bort med hinder och blockader och släpp fram människor att skapa välfärd i fred och frihet.

Folkpartiet är för välfärd, för Allians för Sverige och för försvarsallians. Nu får det vara nog, fram med korten på bordet - vad är ni för?

Etiketter: , ,