lördag, maj 10, 2008

Nyhetstorka?

Nej långt därifrån, jag har massor att berätta om. Men härom dagen undrade jag verkligen om de hade nyhetstorka på DNdebatt. En gammal s-pamp på reträttpost i riksdagen? Peter Hultqvist ägnade sitt utrymme på DNdebatt åt att misstänkliggöra statsminister Fredik Reinfeldt inför fredagens KU. Lågt? Kanske.

På tal om de röda laget. Paris '68 har det skrivits om den senaste tiden, det märkliga är att det efter 40 år fortfarande finns de som tror på socialism. För stunden säger de röda inte så mycket om den egna politiken. Lars Persson (fp) i Sundsvall skrev mycket träffande:
"Ett exempel på besvikelsen över Sahlins oförmåga att presentera intressant politik var den diskussion som fördes i Studio 1 i slutet av veckan, där Peter Akinder, politisk redaktör på s-märkta Östra Småland, analyserade partiets vårproposition som en ljummen och avlsagen lättöl som går att tvinga i sig, men som inte smakar gott... Det är klart att ett sådant parti inte drar några massor av människor."
Nej, de drar inte folk, men för stunden lever de med ett så kallat "försprång i opinionsmätningarna". Närmare EP-valet 09 och riksdagsvalet 2010 kommer de dock behöva berätta om sin egen politik och då faller de förmodligen igen, för vem vill tillbaka till betonghäckarnas korrumperade och självdöende politik?

Etiketter: ,