onsdag, juli 09, 2008

Psykiatri - vård - kriminalvård

Göran Hägglund och Beatrice Ask på DN debatt, onsdag. Rubrik: Ingen ska kunna dömas till rättspsykiatrisk vård. Artikeln tycker jag är en grund för en debatt som bör föras om statens tvångsmedel och en solidarisk psykvård.

Det är möjligt att den utredning artikelförfattarna nu tillsätter kommer att lägga fram ett mycket bra förslag. Jag anser nämligen att det är väldigt viktigt att vi får en förbättrad vård för psykiskt sjuka i Sverige, vilket jag skrev om bl.a. i januari i år.

Samhällsvinsten och det humana i att vårda kriminella för psykiska problem kan inte nog poängteras, och när utredningen väl kommer så tror jag att den också har tagit detta i beaktande. Den något snäva frågan som bör besvaras här är hur Sverige praktiskt ska kunna lösa så att både de som i nuläget skulle dömas till rättpsykiatriskt vård och de som i nuläget skulle dömas till fängelse, i en framtid ska kunna få tillräcklig vård.

Så är Kristdemokraternas dag i Almedalen inledd och i lägenheten har vi fått en kdu:are på vardagsrumsgolvet också, dagen till ära?

Etiketter: , ,