måndag, april 26, 2010

Television i Norden

Nordisk public service är en av de mycket gamla käpphästar Nordenrörelsen drivit på för. Den kom upp så sent som förra hösten vid Ungdomens Nordiska Råds session också.

Jag har stundtals tyckt att TV har framtiden bakom sig men mediet har sina fördelar och det är många som har glädje av det. Än fler skulle kunna få glädje av nordisk kultur om den gjordes mer tillgänglig och i public service-utbudet bör alla de nordiska kanalerna finnas. Ett första steg kan vara att samla och återsända material i ett gemensamt format via Arte som föreslås i en debattartikel idag. (Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet.)

Kudos till högermännen som skrivit debattartikeln. Förslaget, som vinner brett gehör, ökar tillgängligheten i Norden vilket är av godo. Nu hoppas jag fler nordiska politiker gräver i byrålådorna, dammar av och för fram goda förslag.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Dennis Nilsson said...

Menar man allvar med att kulturen skall nå många, under lång tid, så borde de nordiska TV-bolagen tillgängliggöra allt de producerar på fildelningsnätverken, som ex-vis Pirate Bay.

Då kommer det publicerade materialet finnas tillgängligt så långe det finns någon medborgare som vill göra det tillgängligt. Och inte är beroende av skattemedel och den för stunden rådande politiska korrektheten.

27 april, 2010 01:43  

Skicka en kommentar

<< Home