tisdag, april 20, 2010

Husavdrag - när människor sätts i fokus

Hushållsnära tjänster. Hus, rut och rot. Nu har Martin Timell m fl skrivit på DN-debatt "För oss handlar rot-avdraget om mycket enklare saker än komplicerade tabeller och ekonomiska effekter. Rot ger vanligt folk med vanliga inkomster möjligheten att förverkliga sina drömmar och rot ger oss chansen att på riktigt och mer beständigt städa upp i en bransch som verkligen behöver det."

Fler och vita jobb. Till och med Skatteverket går ut och underlättar för företagen. Bort med ev grus i maskineriet. Men de rödgröna å sin sida vill grusa. De rödgröna hotar jobben, samtidigt som de för ett kort ögonblick vidga avdraget så att det blir "rättvist". De rödgröna vill alltså först öka vinsterna för hyresvärdar, sen göra hantverkare arbetslösa och därmed också minska skatt in till staten. Deras argument slås sönder vid kollision med verkligheten.

Jan Rejdnell har på sin blogg tydligt beskrivit detta, hur RUT är en kassako för staten. Själv ser jag HUS som ett första steg för en svensk tjänsteekonomi.

Etiketter: , , ,