torsdag, juni 10, 2010

Frihet under ansvar eller frihet och ansvar

Dagens Nyheter har idag en intervju med Jan Björklund, nedan två citat. Jag funderar dock över DN:s rubriksättning Frihet under ansvar. Är det inte Frihet och ansvar vi ska kräva? Det tycker i alla fall jag.

DN: "Folkpartiledaren Jan Björklund tycker över huvud taget att individen ska ta större ansvar för sitt liv och att samhället inte ska behöva rätta till allting."

"– Jag blir bedrövad att så fort man öppnar munnen och är kritisk mot svensk integrationspolitik så finns det en dold anklagelse att man skulle vara främlingsfientlig. Det är helt fel. Om vi inte vågar diskutera öppet att vi har problem med vår integrationspolitik tror jag att det kan bli ett bakslag för hela invandringspolitiken. Risken är att människor vänder sig emot att vi ska vara ett öppet land, säger han"

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är slaveri ett naturligt tillstånd och frihet något som bara kan belönas någon som kan bevisa att de har något björklund definierar som ansvar?

Är det ansvarsfullt att gräva ner något som tar eoner innan det inte längre är livsfarligt?

Suck...

24 juni, 2010 02:52  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Hej Anonym,

Frihet och ansvar går hand i hand. Frågan är snarast om staten ska utjämna de skillnader människor med fritt val åstadkommer eller ska de ta ansvar för sina handlingar?

Vad gäller att gräva ner förmodar jag att du åsyftar det kärnbränsle som nu finns i mellanlagring i bassänger i Oskarshamn. Nu när tankeförbudslagen är upphävd så kanske vi äntligen kan komma framåt i forskningen och istället nyttiggöra oss de ofantliga mängderna energi som finns kvar i kutsarna.

27 juni, 2010 11:34  

Skicka en kommentar

<< Home