onsdag, juli 19, 2006

O-ringen

Besökte O-ringen idag. WOW, vilket grej, hur stort som helst. Massor av husvagnar uppställda på Moheds flygfält, några tält för kommers, utställare och intresseorganisationer. På vägen dit stannade vi till på en camping för att se hur stor beläggningen var; campingen var halvfull och den inne i Bollnäs tom. Söderhamn kommer nog tjäna på O-ringen dock, där var det full rulle när vi var inne och åt lunch. Jag var där med en vän (som är centerpartist), vi servade center-montern med lite gröna äpplen. Folkpartisterna ville däremot inte köpa några orangea apelsiner med hänvisning till att "det kommer ändå inga orienterare in hit". Nu ska sägas att det var en av de på plats som uttryckte det så men stämningen bland alla de partier som satt, ja du läste rätt, satt där var sådan. Jag blir så uppgiven när det saknas drivkraft, de ville inte heller leta sig ut och vara aktiva. Visst centern hade haft en del draghjälp av CUF som var där igår och delade ut Sverige är sjukt och behöver (c)-vitamin plåster, underlägg med mera.

Anledningen att Centerpartiet hade äpplen var att orienterarna inte ville ha godis. OK, målgruppen på plats är lite mer renlevnadsmänniskor än andra målgrupper då måste man taktikanpassa! Det är inte frukten eller godiset som är det centrala bara att man möts över något och talar lite politik.

Andra intresseorg som var där var bl.a. Primärsjukvården i Gävleborgs läns landsting och Skogs- och Träfacket. Landstingen var där för att rekrytera personal (läkare, sjuksköterskor och arbetsterapeuter), när jag frågade hur väl de lyckat så hade de åtminstone fått några som ville komma in som sommarjobbare. Ja, de ville mer än att bara synas. Det gladde mig oerhört att de hade ett syfte annat än att synas, annars anser jag att primärvårdens pengar ska användas för sjukvård, här fanns ju ett sådant syfte ändå. Utan personal blir det inte så mycket vård. Skogs- och Träfacket var där och propagerade för att det skulle byggas mer i trä. OK, juste grej men så var det personen som företrädde facket. Skogs- och Trä är ett LO-fack, således går de två procent medlemmarna betalar i fackavgift till viss del till LO som slussar vidare till sossarna. Till råga på allt så bar fackföreträdaren ett rött socialdemokratiskt nyckelband om halsen utanpå den röda T-shirten. Åh, så opolitiskt. Officersförbundet är inte världsbäst, de är till och med ganska kassa på att ta till vara sjöofficerares intressen men de har åtminstone den goda smaken att skilja på partipolitik och fackligt arbete.