torsdag, juli 20, 2006

Utnyttja eller dra nytta av

100 polacker har befriats av italiensk polis skriver SvD om. Dessa polacker hade tvingats till arbete i koncentrationslägerliknande förhållande efter att ha lurats till Italien av en traffickingliga. I Sverige var situationen en annan där gick facket in och fråntog letter arbetet i ett lagligt byggföretag. Kommentarerna kring det var många, här en länk till ett sånt kommentarsflöde. Trafficking är förkastligt oavsett om det rör sig om sexhandel eller annat. Jag tror dock att vi kommer få se mer av trafficking om våra fack slår ut seriösa företag. Det är inte någon positiv utveckling för samarbetet inom EU. Vi har en marknad nu, låt oss skörda de goda frukterna av det samarbetet.

När jag var i Skottland så slogs jag av att så mycket av personalen där kom från Östeuropa. De jag pratade med hade kommit för att sommarjobba och eller lära sig språket bättre. Efteråt så kom jag ihåg att mycket av den personal jag mötte i klädbutiker i New York i höstas också kom från Östeuropa. De hade kommit för att arbeta de med, men mer än bara sommarjobb. Jag vill att fler kommer till Sverige och arbetar, det är positivt för oss som bor här och positivt för de som kommer. Om, men facket då? Ja, de får anpassa sig till verkligheten. Antingen så gör de sig attraktiva för nya medlemmar eller så gör de som nu och slår mot nya för att med näbbar, klor och socialism döda initiativ och framsteg.

Jag vill verka för och medverka i att vi i Haninge välkomnar människor som kommer hit för att arbeta, betala skatt och bidraga till vårt samhälle!

1 Comments:

Blogger mr91nk said...

Tackar för lyckönskningen. Kan du tänka dig att jag faktiskt är uppväxt i Haninge också. :) Numera dock flyttad söder om Söder i Sthlms kommun. Intressanta reflektioner om östeuropéer, jag förstår inte vad det är som är så kontroversiellt med att det kommer hit arbetskraft från andra länder. Svenskar åker ju också utomlands och jobbar...

20 juli, 2006 23:50  

Skicka en kommentar

<< Home