torsdag, december 13, 2007

Livs- och karriärcoach, kamratskap och chefskap

SR P3 har i sin humorprogramserie Mammas Nya Kille skapat karaktären Peter Nilsson, livscoach.

Nu har Arbetsförmedlingen hakat på, skulle man kunna säga. AF erbjuder coaching via telefon. Toppenbra av både P3 och AF att lyfta fram coaching som ett sätt för människor att få ett bollplank för sina tankar och idéer. Ibland kan en coach vara helt rätt, för att hitta fram till pudelns kärna som enligt mig är drivkraften inom var och en av oss.

En coach är bara ett stöd, och ett tillfälligt sådant. Resten av livet är Ditt att leva! Se möjligheterna och förverkliga Dina idéer!
Eller för att citera Peter Nilsson:
"Att barnen svälter i Afrika, det är ett problem, det kan vi enas om."
En annan sak jag skulle vilja att vi kunde enas om är att personalutveckling inom den skattefinansierade sektorn måste bli bättre; för att offentlig sektor ska kunna stå sig i konkurrensen om personal mot arbetsgivare inom privat och civil sektor.

En snabb lösning för att få en jämställdare och konkurrenskraftigare arbetsplats kan synas vara att kort och gott privatisera utförandet; ty den offentliga sektorn har hittills inte varit den bäste av arbetsgivare. Finns där duktigare utförare på marknaden eller har vi personal som själva vill driva verksamhet så bör detta bejakas till gagn för våra medborgare.
Vi i Haninge har kommit långt inom bl.a. vår äldreomsorg, och där ska vi fortsätta att bli bättre. Vi måste det, hur ska vi annars behålla och rekrytera de medarbetare våra brukare efterfrågar?
Medborgarnyttan är kommunens existensberättigande som organisation. Vi är jämlikar och det är med tillförsikt jag nu ser att arbetet stärks, äntligen bryter vi de socialistiska bojorna som fjättrat kvinnor till offentlig sektor och lägre lön!

Vi politiker måste ge både våra anställda kvinnor och män såväl som våra brukande kvinnor och män likvärdiga förutsättningar! Vilket också Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni skrev om på DN debatt, samt i ett pressmeddelande från Integrations- och jämställdhetsdepartementet: "Regeringen har beslutat att anslå 100 miljoner kronor som stöd till Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, för en stor satsning på jämställdhet i kommuner och landsting. Huvudsyftet är att kvalitetssäkra verksamhet och service till medborgarna utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Målet är hög kvalitet och goda resultat för både kvinnor och män."

Etiketter: ,