torsdag, december 06, 2007

Miljöpolitik, kan den vara annat än liberal om den ska fungera?

Kvällens ämne för Liberala gruppen var Liberal, frihetlig miljöpolitik. Lene Johansson, Sofia Arkelsten och Magnus Andersson talade alla, i nämnd ordning. Intressant som vanligt vid Liberala gruppen, diskussionen tar alltid en annan vänding när det är frihetliga som diskuterar än när socialister, liberaler och konservativa ska debattera. För precis som framkom ikväll så är det med frihandel, tillväxt och utveckling som vi löser miljöproblem. Sen ska inte miljöpolitik vara ett separat område utan integrerat. Se helheten!

Helheten är att vi lever på samma planet och att inte bara vår miljö hänger samman utan även enskilda beslut och åtgärder verkar i en större kontext. Miljöpolitik och miljöpåverkan är inte solitärer, märkligt nog börjar debatten ibland som marknadsekonomi kontra planekonomi med socialister eller miljöproblematiks vara eller icke vara med klassiskt konservativa och det blir oftast fruktlöst.

Vi ska leva väl, förbättra för nu levande och för kommande generationer. Vi har ingen rätt att beröva kommande generationer välfärd, lika lite som vi bör beröva dagens tredje värld välfärd. Frihandel, tillväxt och utveckling är nyckelord för varje liberal och miljökämpe!

Etiketter: , ,