lördag, mars 07, 2009

Kamprad inte bara entreprenör utan även kommunikatör

IKEA:s Ingvar Kamprad svarade personligen på ett brev från en 8-åring. Kamprad har inte bara startat och driver ett världsföretag, han fortsätter att ha känslan för vad som är viktigt dvs kundnöjdhet. Att svara en 8-åring gav rubriker men i grunden så handlar det om att ge uppskattning till den visar engagemang vilket 8-årigen Ingrid gjorde, det handlar också om att faktiskt använda sig av den information som 8-åringen gav vilket jag är övertygad om att Kamprad kommer att göra.

Nöjda barnfamiljer sprider sig som ringar på vattnet och just förmågan att fokusera på kundnöjdhet ur flera aspekter är viktigt. Kvalitet på möbler skapar nöjdhet hos föräldrar men att samtidigt ha nöjda barn ger ett mervärde som förhöjer också föräldrarnas nöjdhet. Samtidigt som det långsiktigt bygger upp en kundstock.

Just frågan om att lyssna och plocka upp guldkornen i dialogen med engagerade medborgare ser jag som en stor fråga för vår demokrati. Politiken måste ta in samhällsmedborgare i skapandet av politik parallellt med att vi fortsätter driva opinion och presentera vår viljeinriktning. Som folkpartist så ligger detta intellektuellt ärliga förhållningssätt mig varmt om hjärtat och jag ser att vi har exceptionellt goda förutsättningar att vara de som utvecklar svenskt politiskt liv.

Folkpartiet håller nu i helgen det Liberala riksmötet och en stor fråga som jag ser det är att fånga upp tankar och idéer från Sveriges alla Marit Paulsens, alla dessa kloka jordnära frihetliga tanter som finns runt om i Sverige.

Vi kan och ska tala om ungdomar, men vi ska också tala om äldre och deras kunskap. Ingvar Kamprad och Marit Paulsen är två föredömen för oss alla. Släpp fram våra briljanta äldre!

Etiketter: , ,