lördag, augusti 15, 2009

Obama/Haninges skolpolitik

Skolpolitik som fokuserar på kunskaper och som erkänner att pengar inte är lösningen är kontroversiell i Sverige. Kontrollera resultat, tro på alla elevers möjlighet att lära sig och dra lärdom av det som bevisligen fungerar. Haninge sticker därför ut och i Almedalen fick Haninges moderata skolpolitiker och sossarnas dito chans att visa sin enighet kring denna folkpartimelodi. Faktiskt är alla sju partier i skolnämnderna i Haninge överens om de stora dragen och DET visar på politiskt ledarskap.

På andra sidan pölen precis när Barack Obama tillträtt som president höll han ett tal som chefen för utbildningsförvaltningen i Haninge tipsade mig om. Obamas tal lyfte fram att det är oamerikanskt att inte studera. Tänk om vi kunde hamna där att C XVI G eller annan "landsfader" i ett tal till nationen säger att det är osvenskt att inte lägga manken till i skolan.

Precis den formuleringen är kanske inte den mest passande i svensk retorik men andemeningen att det ska löna sig plugga torde kunna gå fram. Nåja, det som följer nedan är en intervju med president Obama, som har insikten och vågat tala ut. Intervjun är gjord av en "mellanstadie"-elev, Damon Weaver, som verkligen visat framfötterna. Kul!

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Andreas Ribbefjord said...

Vissa passager ur Obamas mun skulle kunna vara direkta ekon från Haninge! Mycket lustig upplevelse att se detta. :)

14 september, 2009 01:14  

Skicka en kommentar

<< Home