torsdag, augusti 13, 2009

Sir Winston S Churchill gick längre än Roland Utbult

Två herrar med många strängar på sina lyror, Churchill och Utbult. Den förre bytte från Torys till liberalerna och sedan efter några år tillbaka till Torys. Den senare har idag meddelat att han lämnar liberalerna för att gå till kristdemokraterna.

Jag tycker att det är rätt och riktigt gjort att som Churchill och Utbult ta steget ur tryggheten i det invanda. Alla är vinnare på att det finns utrymme för att byta parti. Samhället förändras, partier ändras över tid och det samma gäller individer.

Att sälla sig till det parti som bäst stämmer överens med inre kompass eller som ger bäst utrymme för att utveckla ens hjärtefrågor är sunt. Sen ska det självfallet åtföljas av att eventuella uppdrag som direkt eller indirekt är komna av partitillhörigheten lämnas.

Slutligen kan jag gratulera kristdemokraterna. Frihetliga/socialliberala är en väljargrupp som jag tror kd kommer att behöva om de ska klara 4 procentsspärren. Konservatism i all ära, visst kan kd tjäna på att positionerar sig när de ensamma vandrar ut utanför de ramar som definierat det svenska politiska fältet. Men kd behöver komma åt de konservativa moderata väljarna om de ska nå verklig framkom. Där kanske Utbult inte fungerar som dragplåster, men väl i det motsatta lägret, dvs bland frihetliga.

(Churchill citerad i tidigare inlägg av mig 1, 2.)

Uppdatering
Artiklar i Dagen 1, 2, 3.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Andreas Ribbefjord said...

Vi är i Afghanistan för att skydda staten och folket, tex för att säkra att demokratiska val kan hållas. Alternativet till utländska styrkor är att staten åter tas över av talibaner och al-Qaida, att människorna förtrycks och att afghanernas dröm om ett vanligt, fritt liv krossas.

15 augusti, 2009 10:09  

Skicka en kommentar

<< Home