måndag, april 04, 2011

Udd i debatten och spets i utbildningen

Ikväll behandlade kommunfullmäktige i Haninge årsbokslutet för 2010. Stundtals fanns udd i debatten och förutom den svartmålning vissa inom oppositionen gjort till sitt adelsmärke så fanns också sund granskning av 2010.

En enig revision med företrädare från både majoritet och opposition lämnade en ren revisionsberättelse. De har även under året gjort granskningar av verksamheter, t ex bygglov och kompetensförsörjning inom stadsbyggnad. Det hjälper oss till förbättring, vilket det ständigt kommer finnas utrymme för.



Dagens stora nyhet är att nu spetsutbildningar på allvar ska tillåtas. Jan Björklund (FP) berättar i ovanstående YouTube om utbildningarna och att regeringen nu fattat beslut.

Kommer ihåg hur jag som ny i politiken 2007 fick igenom att dåvarande Barn- och utbildningsnämnden i Haninge skulle utreda spetsutbildningar på gymnasiet. Då motarbetades det av moderaterna, nu får nysossarna svårt. De kanske till och med kan tänka sig att omfamna tanken? (Jag är inte bitter.)

Jag gläds åt nyheten och att begåvade svenska elever nu äntligen ska mötas av den svenska skolan. Här får vi kanske något för årsbokslutet 2013 eller 2014.

Etiketter: ,