lördag, september 23, 2006

2010 förnyat förtroende, förlängt mandat.

Har nyligen upptäckt hemsidan maktskifte2010.blogspot.com; de har bland annat en affisch med texten "Reinfelt, Bernadotte, Barnevik och Rausing! - Har aldrig behövt leva på A-kassa." Toppen! Jag vill inte att Rashedi, Bengtsson eller någon annan heller för den delen ska behöva leva på A-kassa. Då behövs en ny politik, vilket även har presenterats av Allians för Sverige. Den svenska valmanskåren har visat att den har större förtroende för Allians för Sveriges förslag till arbetsinriktade politik än till den politik som hittills förts av vänsterkartellen.

De vänsterpartister och den socialdemokrat som står bakom den nya maktskifteshemsidan delar tydligen inte den verklighetsuppfattning och analys som Allians för Sverige och majoriteten av den svenska väljarkåren gjort. Självfallet ska både höger, vänster och liberala politiker blicka framåt mot 2010, 2014 och sträva efter långsiktighet men att direkt efter en valförlust kasta sig ut kämpa för en tillbakagång till det misslyckade system som väljarna precis valt bort anser jag vara förhastat.

Det är fyra år innan nästa val, än finns det inte anledning att hasta. Valanalys, utvärdering och omvärdering av förd politik vore mer på sin plats. Å andra sidan kommer Allians för Sverige segra gång på gång om inte vänsterkartellen drar lärdom av det här vilket har sin fördel; jag anser dock att en konstruktivt kritisk vänsteropposition vore bättre än att de som nu bara vill ha en återgång till förfallet.