söndag, september 24, 2006

Födelsedagskalas

Firade igår en väns födelsedag; hade jättetrevligt samt att vi var några som hade några riktigt bra demokrati- och ideologidiskussioner. Jag kommer förhoppningsvis kunna göra en längre och djupare post om det senare, ska kort bara länka till DN som kommenterar och bemöter LO:s ordförandes inlägg på DN Debatt 22/9.

DN:s ledare replikerade; här ett citat:

"Lundby-Wedins artikel belyser också det ömsesidiga beroendet mellan LO och socialdemokraterna. Den ena parten ger ekonomiskt stöd mot att den andra levererar politiska resultat. Denna korrupta relation - så bör den kallas - bakbinder den svenska demokratin, vilket blir extra synligt när de borgerliga får förtroendet att styra över regeringskansliet.

Plötsligt märker LO hur man förlorar inflytande över lagstiftningen, och i besvikelse använder man avtalsrörelsen som slagträ i den politiska diskussionen.

"Väljarnas besked den 17 september ska omintetgöras av LO:s konflikter - på annat sätt kan man inte tolka beskedet från Norra Bantorget", sade Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström på fredagen.

Hans motreaktion visar att Wanja Lundby-Wedins vapenskrammel är ett vågspel med medlemmarnas jobb och inkomster som insatser. Därtill utmanar LO-ordföranden kärnan i det svenska folkstyret: rätten att få rösta fram en ny regering."
Arbetarförtryck i dess äldre mening.