söndag, januari 07, 2007

Höna av en fjäder - Hembränt på Nafta


Fick ett upprört telefonsamtal ikväll; Carl Bildt är på TV4, ni måste kolla! Sagt och gjort TV4.se Nyheterna.

Sökt lite på nätet om andra som tar upp händelsen.

Timo Söderlund: "Det som är klarlagt, är att Carl Bildt vare sig handlat olagligt, felaktigt eller gjort något regelvidrigt. Istället handlar frågan om att han i medias ögon borde tackat nej till ersättning för ett uppdrag han ägnat sig åt under 4 år, innan han tackade ja till att ta på sig ansvaret som Sverige utrikesminister."

Per Westberg: "
Carl Bildt har intervjuats i TV4 och där var han arg. Men jag har svårt att förstå varför han skulle avstå från sina optioner. Alla sansade bedömare måste inse att optionerna avser ersättning för nedlagt arbete och inte kompensation för framtida tjänster. Det är ju helt barockt att tro något sådant."

Via TV4:s hemsida finns en pdf-fil info om Vostok Naftas optioner; den har en kamrat till mig gjort om till gif-fil och rödmarkerat informationen om Carl Bildt. Så här invid står att läsa att optionerna delats ut 2005 och för att kunna utnyttja optionerna var detta tvunget att ske innan den 15 december 2006.

Nyhetsrapporteringen sedan Alliansens valseger har, upplever jag handlat om ministeravgångar, förändringar i a-kassan och en eventuell ny s-ledare. Däremot har inte oppositionen lyckats få media på egna politiska frågor. Jan Eliassons skor har väl fyllts av Carl Bildt, Sveriges nye utrikesminister Bildt är en internationell statsman vilket väl ersätter en internationell diplomat. Således är Bildt en nagel i ögat för oppositionen, Eliassons avgång lämnade inget tomrum.

Nu tar opposition och media chansen att spela på misstänkliggörande, korrupta ministrar och höga löner.

Bildt fick ersättning för styrelsearbete han genomfört. Miljonbelopp och mutor står nu på förstasidorna i media, inte något relevant. Hela mediauppståndelsen är en pseudofråga; för när Bildt år 2005 tilldelades optionerna, vilka tippade honom då som nästa utrikesminister?

Otillbörligt trams!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Godmorgon Peter.

Vill önska dig en bra dag. Låt oss hoppas att TV4 efter gårdagens skandalomsusade insats, på ett mer ansvarfullt sätt påtar sig att fortsätta sin granskning av ärendet.

Med vänlig hälsning från Sandared
Timo Söderlund

08 januari, 2007 06:29  

Skicka en kommentar

<< Home