måndag, december 15, 2008

Sverige blir liberalare med effektivare myndigheter och friare migration

Två fantastika glädjeämnen idag: Det ena är Styra och ställa - förslag till en effektivare statsförvaltning, SOU 2008:118 (DN debatt) och det andra är att möjligheten till arbetskraftsinvandring väsentligt utökas (SvD)!

Jag hoppas att Strya och ställa kommer att leda till stora förändringar inom de statliga huvuduppgifterna polisväsendet och försvarsväsendet som dras med en ålderdomlig struktur. När väl det är gjort kanske landtingen skulle kunna reformeras, för har vi väl börjat renodla länsstyrelsers och kommuners roller, polis och försvar så kanske även regionfrågan kan tas på allvar igen.

Fri rörlighet i världen för alla människor tycker jag vore positivt, men inom överskådlig framtid behövs ett regelverk och att förbättringar nu sker i regelverket tror jag bara fackliga rasister motsätter sig. Märkligt nog motsätter sig kommunister den internationella rörligheten, men det har nog främst att göra med att många kommunister och socialister förespråkar statskommunism dvs Sovjet framför ett öppet och jämlikt samhälle. Frihetliga inom alla ideologier torde applådera från barrikaderna en dag som denna, nu när människor i större utsträckning tillåts arbeta och bidra till Sveriges och världens välstånd.

Etiketter: , , ,