torsdag, september 16, 2010

Utmaningar i skolan

Vi ska ha höga förväntningar på alla elever! Bra lärare, höga förväntningar och mod att mäta hur mål uppnås är framgångsfaktorer.

Haninge har kommit mycket långt, bl a genom vårt arbete med kunskapskontroller. Vi har satt som mål att alla elever ska få lära sig läsa år 1 i skolan. Tidigare har det inte varit en självklarhet, nu knäcker nästan alla barnen läskoden redan år 1.

Skolans tidiga år är viktiga och där läggs grunden för fortsatt utbildning. Men även gymnasieskolan behöver reformeras. Många av de ungdomar som idag går arbetslösa har hoppat av gymnasiet. Bl a för deras skull behöver gymnasiet innehålla fler vägar än en. Högskoleförberedande program, yrkesprogram och lärlingsprogram. Alla vägar innehåller möjligheten att läsa in högskolebehövrighet, en möjlighet som även finns och kommer att finnas kvar är att läsa in behörigheten på komvux.

Men gymnasiet ska inte längre tvinga alla att läsa in högskolebehörighet. Det här skriver även Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman om på sin blogg.

Gymnasiet ska leda till jobb eller högre studier. Idag leder det även till utslagning. Gymnasiet behöver reformeras 2011. Rösta på Folkpartiet för att säkra en reform av gymnasiet. För Sveriges unga!

Etiketter: , , , ,