Heldag med Barn- och utbildningsnämnden, BUN
Gårdagen kl 0830 till kl 1700 innehöll utbildning för BUN.
Vi var 17 politiker som tagit oss till Fredrika Bremerskolan för utbildningen och lite som en skolklass var vi stundtals fångade av talaren, stundtals röriga och svårsamlade och nästan omgående utkristalliserade sig vissa som frågeställare respektive några som mer tystlåtna. Det som skiljde oss från den ordinarie skolklassen var väl att några av frågorna som ställdes var mer utav påståenden utifrån partiprogram; förhoppningsvis kommer de ledamöterna vara mer pragmatiska när de väl sitter i nämnden. Två personer jag vill lyfta fram i positiv bemärkelse är Joachim Krylborn (kd) 1:e vice ordförande och Claes Bäckdahl (m) Ersättare; dessa två ställde gott om enligt min mening relevanta frågor till talarna. Vi var fler som interagerade men när några märker ut sig i positiv bemärkelse så tål dessa att lyftas fram oavsett partifärg - kommunalpolitik är människor!
Dagen kan sammanfattas till att ha innehållit: Självpresentation av samtliga; Strategi; Verksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxen utbildning, särskola samt resursstödsenhet; Vidare innehöll dagen lite om juridik i nämndarbetet, förvaltningens lokalplanering, ekonomi och PA.
Av dessa ämnen är STRATEGI det absolut viktigaste för nämnden enligt min uppfattning. Sätt upp mål och håll fast vid dem, är också en användbar devis i sammanhanget.
Så slutligen några ord om bloggen.
- 100 inlägg i och med detta även om ett inte är publicerat så 99 då om man ska vara petig.
- Till vänster en graf över unika besökare i januari månad.
4 Comments:
Ska ni införa betyg för sjuåringar också? Eller lyssnar ni till pedagogerna?
Det som är infört i Haninge kommuns samtliga skolor är LUS. Det är prövat under två år och det har visat sig att ettorna (som inte behöver vara sjuåringar nu för tiden) klarar sig mycket bättre, fler lär sig läsa!
Övrigt: Mattekontroll i åk 3, kemi i åk5 och sen var det ju även det att förskolans pedagoger ska kontrollera om barnen känner igen sitt namn. Fler kontroller är bra för barnens lärande, pedagogerna görs uppmärksamma på hur mycket barnet kan, rektor och föräldrar kan göras uppmärksamma på detsamma.
Lagstadgat har barnen/eleverna rätt att lära sig i grundskolan, omvänt är det således en skyldighet för oss att ge dem möjligheten. För måluppfyllelse och kvalitetssäkring krävs kontoller; betyg i åk 8 är för sent för att vara en bra kontrollpunkt.
Svaret på dina frågeställningar blir således: Kontrollerna är ett mycket bra sätt, härom råder även konsensus BUN-BUF. Vi har således redan kontrollerna och med oss har vi även pedagogerna!
Besvarar det din något ledande frågeställning Per eller var jag för politisk i mitt svar ;-)
Hej hej. Tack för dina intressanta synpunkter på mitt senaste blogginlägg. Jagbesvarade dem i kommentarsfunktionen... Kul också att hitta en lokalpolitisk blogg. Hit återvänder jag gärna :)
Tackar.
För er som undrar vad jag kommenterat här är permalänken: http://aquina.blogg.se/050207121623_nnu_en_gymnasiereform.html
http://aquina.blogg.se/
050207121623_nnu_en_gymnasiereform.html
Skicka en kommentar
<< Home