söndag, mars 04, 2007

Verkligheten kontra vänstern

Fredrick Federley får klä skott för verkligheten när Hans Tilly är uppretad. Europadomstolens dom måste följas oavsett Tillys fack vill eller inte. Ändå tycker Tilly att arbetsgivarparten gräver fram stridsyxan när den agerar utifrån domstolens beslut.

Johan Staël von Holstein skrev 2007-02-27 i Metro under rubriken Kom an nu! Det är i år det gäller. Hans text har tydligt rört upp känslor på vänsterkanten. Här är två bilder på de kommentarer Metro publicerat, dock återfann jag inte kommentarerna på nätet varför de istället får ingå som bilder.

Staël von Holsteins kolumner är ett nyttigt tillskott i debatten, han är en av få som gång efter gång påminner om att det är genom privat kapitalbildning och marknadsekonomi som välstånd byggs. Visserligen skrev han under rubriken Nu kommer planekonomin att fungera sin kolumn i Metro 2007-02-06 men även om rubriken kunnat förleda så var brödtexten sund, bl.a. skrev han "Som jag skrivit förr är det bara kapitalism, utveckling och entreprenörskap som kan rädda jorden."

I dagens DN var det Niklas Ekdals tur att utmana socialisterna. Ledaren var sådär, Blogge dissikerar den duktigt, men Ekdal har sina poänger som han rent bokstavligt punktar upp dock anser jag att den viktigaste meningen i Ekdals text är den sista: "Hur ser socialismens lösningar ut?"

Det måste till en dialog där idéer kan brytas mot varandra, vänstern måste börja komma med realistiska förslag så att debatten förs framåt. Vi lever i samma värld och retorik till trots så bör seriösa vetenskapliga undersökningar om reformers effekter få ligga till grund för debatten. Bloggregeringen skriver mycket med denna utgångspunkt men så är de även liberaler, när kommer ett svar från vänstern/sossarna/de gröna?

1 Comments:

Blogger Nicklas said...

Vettigt inlägg. Jag länkar till dig från min blogg (även fast jag inte tror mig ha allt för balanserad politik på min)

Jag har alltid gillat Johans krönikor; de andas entusiasm och framåtanda! Svaren på hans krönik(a/or) är riktigt komiska.

07 mars, 2007 18:57  

Skicka en kommentar

<< Home