måndag, juni 11, 2007

Åter i de sysselsattas skara

Hade igår min sista tenta för terminen och idag min första arbetsdag för sommaren. Åter i Försvarsmakten på heltid och med det följer även en sommarsemester, vilket inte är illa.

Det må vara soligt och varmt men världen snurrar vidare trots att mycket här i Sverige nu cirkulerar kring uteserveringar. Några saker från de senaste dagarna som inte kan undgå kommentar:

Luf Väst demonstrerade när Kinas president Hi Jintao talade ombord Ostindiefararen Götheborg. De var dock inte ensamma enligt DN:
- Vi vill fortsätta att öka det politiska förtroendet och samarbetet, sade Hu Jintao.

Förutsatt att han inte blundade så måste president Hu Jintao ha sett dem, demonstranterna från bland annat svenska Amnesty som stod utefter kajerna i Göteborg och protesterade mot avsaknaden av mänskliga rättigheter i Kina.

På Gustav Adolfs torg, en bra bit från Frihamnen där Kinas president gick ombord på ostindiefararen "Götheborg", demonstrerade Falun Gong, en rörelse i Kina som är under hård press av Kinas ledning.

Även Liberala ungdomsförbundet Väst och Rättvisepartiet socialisterna utnyttjade statsbesöket för att lufta sina åsikter kring enpartistaten Kina.

Liberalerna hade en mindre banderoll där det stod "Shame on Hu!".
Luf, Amnesty och Falun Gong förstår jag var på plats men att Rättvisepartiet socialisterna, RS, var där finner jag anmärkningsvärt. Här i Haninge har RS visserligen demonstrerat och varit emot lite allt möjligt men att de demonstrerar när den kinesiske presidenten är på besök blir lite märkligt; visserligen framgår inte av DN-artikeln huruvida RS demonstrerade sitt stöd eller inte. RS är marxister precis som Folkrepubliken Kinas grundare Mao Zedong var; RS är även trotskister vilket de visade på 1970-talet. På sin Haningeblogg har de bilder på Trotskij och Lenin runt partisymbolen, två individer skapade stort lidande. Skillnaderna i synen på människovärde och den verklighet vi lever i blir extremt tydlig när extremister som RS förespråkar ett samhällsystem som vi övriga kan se är dömt att misslyckas
bara genom att titta på vad som skett i Kina.
Nu är Kina visserligen på väg åt rätt håll med marknadsreformer men det fortsätter än så länge att vara en diktaturstat vilket är mycket ledsamt.

Från den andra jättestaten Indien kom glada nyheter via e24. Percy Barnevik börjar med mikrolån och har som mål att skapa 1,3 miljoner arbetstillfällen!

Här i Sverige har vi den lägsta arbetslösheten på 16 år! Kapitalism skapar välfärd.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

RS demonstrerade mot kina för att de betraktar det osm en stalinisitsk diktatur och inte soicalIsitskt.
Detta hade du kunnat få veta om du frågat dem, men det är väl roligare att smutskasta rs? sur över att du inte fick igenom dina älskade skolmatsavgifter? sur över att någon ifråggsätter din kärlek till nedskärningar?

01 april, 2008 06:16  

Skicka en kommentar

<< Home