söndag, juli 15, 2007

Expressen fredag, beskrivning eller begrepp?

I fredagens nummer av Expressen, vilket rätteligen inte kan benämnas Expressen Fredag eftersom det är vad deras nöjesbilaga kallas, återfinns undertecknad på bild i randig skjorta på sidan 26. Bilden är tagen i Visby hos tankesmedjan Captus.

Texten Expressen skrev: "Nima [Sanandaji, Captus vd] och de andra opinionsbildarna i Captus har hyrt en stor lägenhet alldeles intill den populära krogen Donners restaurang och bar.

– Vi skulle aldrig ha råd att ha seminarium under Almedalsveckan, säger Nima. Men vår lägenhet är på nätterna i princip en bättre investering för att nå ut.

Nima berättar om de senaste nätterna då lägenheten gästats av de olika ungdomsförbundens medlemmar, kommunpolitiker och dagstidningars ledarredaktörer. I lägenheten har lådvin druckits i allt ifrån vinglas till temuggar."

Visst dracks lådvin men är det relevant i sammanhanget att så gjordes och i vilka kärl? Jag tycker inte det. Det relevanta är vad som sas, vilka idéer som utbyttes och att individer som annars inte mötts kunde göra det. Ny kunskap skapades hos många individer, det är det relevanta!

Exempel på vad Captus vd skrivit finns i Sundsvalls Tidning 13 juli och i Kristianstadsbladet 10 juli. Det ger en fingervisning om var vissa av samtalen hamnade, men även gott om andra frågor behandlades långt in på småtimmarna.

Seminarier m.m. på dagarna och därefter fortsatt intellektuellt utbyte på nätterna. Det finns all anledning att återvända till Visby och Politikerveckan i Almedalen kommande år.

Etiketter: , , ,