tisdag, juli 10, 2007

Almedalen och intressegrupperna

Då var man här, kom igår förmiddag hit med Gotlandsfärjan. Det gick alldeles utmärkt att ta sig hit i god tid innan gårdagens alliansungdomsförbundsseminarium. Förutom alliansseminariet och Mona lyssnade jag även till Lärarnas Riksförbunds studerandeförening, LR Stud, under rubriken "Halvera antalet orter, dubblera kvaliteten". Hearingen med LR Stud var givande och det framgick med all önskvärd tydlighet av de lärarstudenter som var på plats att de ville se förändringar bort från dagens system.

De som ingick i panelen hos LR Stud var deras ordförande, LR:s ordf, Utbildningsutskottets ordf (c), en ledamot (s) och en Uppsalaprofessor. Moderator var SACO studentråds ordf.

Uppsalaprofessorn upplevde jag som ofta saklig men även försedd med röda glasögon. S-ledamoten, verklighetsfrånvänd/röd, Utbildningsutskottets ordförande, saklig och politiskt korrekt. LR:s ordförande personlig och saklig. Den unge i panelen verkade ovan att tala och gjorde till en början ett högst osäkert intryck även om han var aldrig så saklig och konkret i sin kritik och sina förslag.

Generellt kan sägas att debatten är något jag avser återkomma till, bl.a. därför att en utredning pågår om den nya lärarutbildningen - frågan är således högst aktuell.

En liten debatt om alkoholskatt hanns också med innan dagen var slut samt att det blev middag hemma tillsammans med Liberala studenter.

Etiketter: , ,