måndag, augusti 13, 2007

Märkligt tankesätt

Blogspot är en tjänst jag tycker fungerar bra, men här är ett inlägg från 13 augusti som inte lagts ut. Nu kommer det sent om sider ut på nätet i alla fall den 31 augusti.

Både DN och SvD skriver om vänsterpartiledarens tal. Här ett citat från DN:
"- Det krävs ett byte av politik, sade Lars Ohly, som känner sig osäker på om s vill genomföra detta och om de vågar gå till val på höjda skatter.

Enligt Ohly är inget av det som dagens regering genomfört fredat om vänstern får makten, inte heller jobbavdraget.

Han undantar inte någon grupp från höjda skatter - inte heller låg- och medelinkomsttagare - om det krävs för att klara sådant som vård och skola.

Samtalen med s och mp ska fortsätta och Ohly sms:ar just nu med Mona Sahlin, berättade han. Han tror dock inte på någon gemensam valplattform eller någon röd-grön allians före valet.
"
Vem kan ta Lars Ohlys politik på allvar? Gör Mona Sahlin det? Höjda skatter, ingen undantagen!? Sverige är ett land där inte bara höginkomsttagare är hårt beskattade utan främst låg- och medelinkomsttagare. Vidare sätts i Ohlys retorik likhetstecken mellan höjda skatter och vård och skola. Det får mig att dra mig till minnes vad en individ i Liberala studenter sa när vi stod i Almedalen och lyssnade på Ohlys tal; "Finns det någon borgerlig politiker som skulle komma undan med att vara osaklig som Ohly?" Osakligheten kan tjäna som populism men återigen, vem kan ta Lars Ohlys politik på allvar?

Etiketter: ,