onsdag, juli 18, 2007

Censur i all korthet

De två liberalerna, Frida Johansson Metso och Vincent Vensan Vukovic, skriver på sina bloggar om varsin personlig upplevelse av vänsterns censurivrare. Det är jättebra att de tar upp dessa exempel från verkligheten. Sprid kunskapen så att vi slipper förtryckarsamhället (notera vänsterretoriken); sprid kunskapen så att vi må leva i ett Sverige med yttrandefrihet!

Vincent Vensan Vukovic besökte Bollnäs, vilket i sig är värt ett litet hedersomnämnade, och hörde då: "Grön ungdoms språkrör Alexander Chamberland gav i måndags 18 juni, tillsammans med en medgivet nickande Ung Vänster-representant, under en politikerdebatt i Bollnäs om bland annat medias påverkan på barn och ungdomar ett kristallklart besked till oss som tittade och lyssnade. Så kallad ”sexistisk” reklam bör förbjudas."

Frida Johansson Metso for istället till Södertälje för "att debattera hur rasistiska krafter ska hanteras". Läs hela texten på http://fridametso.blogspot.com/2007/07/ rttvisepartiet-och-slagsmlen.html. Rs som bjudit in LUF-ordföranden valde andra ämnen än rasism att tala om; för att inte tala om en annan världsbild än den de flesta av oss lever med. "Ganska snart visade det sig att [rs] deltagarna inte var speciellt intresserade av att diskutera Sd alls. De var mest glada att ha en folkpartist närvarande som de kunde skälla på för den kapitalistiska politiken. Att tro på marknadslösningar framför politiska sådana innebär uppenbarligen i deras värld att per automatik vara rasist, sexist, homofob och i allmänhet diskriminerande." Jag blir bekymrad och nedstämd när jag läser om troende trotskister som gärna förtrycker oss andra i sin så kallade kamp. Med vilket rätt, kan frågas? Med all rätt tycks de tro, ty rs är ju de upplysta som vet allas vårt bästa - nåde den som tror annorlunda, denne är en förtryckar och skall bekämpas!

I denna blogpost som närmast är ett citatmaraton istället för att vara ett självständigt inlägg i debatten så väljer jag att även avslutningsvis citera Vukovic: "Om vi vill påverka är kunskap och konsumentmakt långt mer kraftfullt än censur och mindre inskränkande i våra liv och i det öppna samhället vi bör bygga."

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det där intoleranta beteendet från rs kanske blir bättre om de lyssnar till den här helt fantastiska monologen av Anders Hjemdahl. Han tog sig ur en inskränkt och våldsbetonad avgrundsvänstergrupp.

19 juli, 2007 23:42  
Blogger Peter Olevik Dunder said...

Hjemdahls podcast är jättebra! Jag har lyssnat till den flera gånger och delat med mig av den till flera i min bekantskapskrets.

Vi kan önska att de lyssnar till honom. Att den ligger på Timbros hemsida tror jag ligger honom i fatet när det gäller att nå ut till rs m.fl.

20 juli, 2007 00:30  
Anonymous Anonym said...

Timbro, detta onskans hjärta. Enligt rykte finansierat av CIA. ;)

20 juli, 2007 13:57  

Skicka en kommentar

<< Home