tisdag, mars 13, 2007

Breddad majoritet - BUN agerar gemensamt för Haninges skolbarns bästa

Konsensus i BUN om ett stödpaket omfattande 39 miljoner! Det är en stor dag när detta nu presenteras och det är ett steg i rätt riktning. Min förhoppning är att ett fruktbart samarbete mellan majoritet och opposition kan fortskrida och gärna pågå hela mandatperioden.

Icke att förglömma att BUF efter detta nu "bara" har 20 miljoner att effektivisera bort under 2007. BUF har således spenderat mer pengar än de tilldelats och den situationen är inte hållbar i längden, övriga kommunala verksamheter blir då lidande.

I avtalsrörelsetider är det lätt att dra paralleller till de negativa effekter i form utav ökad arbetslöshet högt uppdrivna löneökningar ger som följd. Generellt har offentlig sektor svårare än privat sektor att rationalisera och effektivisera då mycket inom offentlig sektor är lönekostnader. Ökad arbetslöshet påverkar landet som helhet negativt vilket indirekt får följdverkningar även på kommunen.

Rimliga löneökningar som kompenserar för inflation och lägre skatteuttag är viktiga delar för att vi ska kunna öka vår välfärd. Reallöneökning bör enligt min uppfattning vara individuell utefter prestation men därom vet jag att fack har en annan åsikt. Kommunlat har vi dock att hålla oss inom givna ramar och eftersträva god kvalitet, kommunlat självstyre i all ära men mycket av vår verksamhet påverkas från det nationella planet.

1 Comments:

Blogger Ulf said...

Ny har du fått kommentar på ditt inlägg i min blogg. Välkommen :)

13 mars, 2007 17:29  

Skicka en kommentar

<< Home